• Login
06 51524602
marco@vandelst.nl

Centrale verwarming

Uw verwarmings- en warm watercomfort hangt voor een groot gedeelte af van de keuze van uw CV installatie. U kunt de installatie puur voor verwarming gebruiken, maar u kunt ook voor een zogenaamde combi ketel kiezen. Dit houdt in dat de cv-ketel tevens zorgt voor warm water in uw huis, eventueel in combinatie met een boiler. Op deze manier kunt u ruimte besparen doordat u slechts één apparaat heeft en bovendien scheelt het in uw energieverbruik.

Er zijn veel verschillende soorten cv ketels. Om de voor uw woning meest geschikte cv ketel te selecteren, zijn een aantal zaken belangrijk:

  • Ten eerste is de hiervoor genoemde keuze tussen een cv ketel met of zonder warmwatervoorziening van belang.
  • Ten tweede is natuurlijk de grootte van de te verwarmen vertrekken van belang. Een groot huis heeft ook een krachtigere cv ketel nodig.
  • Ten derde is voor cv ketels met warmwatervoorziening de benodigde capaciteit van belang. Vaak is deze capaciteit niet toereikend. Iedereen kent wel die koude scheut water als je onder de douche staat wanneer iemand anders in huis de warm water kraan opendraait. De capaciteit van de ketel is dan niet groot genoeg om de douche én de kraan gelijktijdig van warm water te voorzien. Door te kiezen voor een cv ketel met een grotere capaciteit voorkomt u dit soort problemen.
  • Tenslotte is het bepalend hoe uw huis geïsoleerd is, Een huis wat optimaal geïsoleerd is kan waarschijnlijk volstaan met een lichtere ketel.

Indien u een vrijblijvende offerte wenst voor het vervangen van uw huidige cv ketel kunt u altijd even contact met ons opnemen.